Je bent nu hier: Home / Blog / Heb je even geen tijd om te mediteren, maar wil je wel graag meer focus?

Heb je even geen tijd om te mediteren, maar wil je wel graag meer focus?

holoistische therapie 5Er zijn veel oefeningen die jou kunnen helpen om een moment voor jezelf te nemen als je merkt dat je druk bent. Natuurlijk is regelmatig mediteren erg krachtig. Maar soms lukt het niet om met regelmaat tijd voor jezelf vrij te maken en dan kan het fijn zijn wanneer je een korte oefening hebt waar je op terug kunt vallen.

Het bewust worden van je ademhaling werkt hiervoor altijd goed. Maar nu een andere tip: als je merkt dat je onrustig bent, vraag jezelf dan af, waar ben ik? En daarmee bedoel ik: waar ben ik met mijn aandacht? Ben je in het hier en nu? Ben je ergens in de toekomst of ben je in het verleden?

Negen van de tien keer als je onrustig bent, is je aandacht niet in het nu, maar al bezig met de toekomst, of iets aan het overdenken uit het verleden.

Raak je geïrriteerd omdat de kinderen aandacht willen of hoor je niet helemaal wat iemand tegen je zegt? Stel jezelf de vraag: waar ben ik? Wanneer je merkt dat je er niet helemaal bij bent, haal jezelf dan terug naar het hier en nu. Dit kan je doen door de omgeving heel bewust in je op te nemen.

Zie de details om je heen, zie de kleuren, hoor de geluiden, neem eventuele geuren in je op en voel (raak bijvoorbeeld de stoel even bewust aan, of voel de stof van je kleding). Jezelf terug halen kan ook door letterlijk een stap achteruit/terug te zetten. Je stapt dan uit de toekomst weer in het hier en nu (écht probeer het maar eens). En doe dit met een glimlach, dankbaar voor dit bewustzijnsmomentje.


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf zeven in cijfers: