Je bent nu hier: Home / Blog / Een ademanalyse geeft inzicht

Een ademanalyse geeft inzicht

holoistische therapie 2Wat is het elke keer weer bijzonder om een ademanalyse voor iemand te doen. Zoals je ademt, zo leef je. Dat klinkt misschien zwaar, maar de ademhaling vertelt veel over iemand. Zelf herken je vast wel een rustige ademhaling als je ontspannen bent en een hoge ademhaling wanneer je gestrest bent. En zo zijn er nog veel meer elementen in de ademhaling die iets over jou vertellen. Tijdens een sessie geef ik mensen terug wat ik zie, vaak is men verbaast dat ik dat uit de ademhaling kan halen.

Maar wanneer je dit eenmaal weet, kan je hier heel veel mee. Je weet dan hoe je iets kan veranderen door beter te gaan ademen. Wat mensen willen veranderen is heel verschillend, de één wil graag beter met emoties om kunnen gaan, de ander wil graag meer daadkracht en goed grenzen kunnen aangeven en weer iemand anders verlangt naar meer rust en het vinden van een goede balans in het leven. Ook hele concrete voorbeelden zoals wél die belangrijke presentatie aan collega’s kunnen geven in rust en vol vertrouwen. Dit is mogelijk door meer bewust en beter te ademen.

Het mooiste van een ademanalyse vind ik de stilte die iemand aan het einde van een sessie ervaart. Dit is bijna niet in woorden te omschrijven. Het lichaam is helemaal ontspannen en de geest is stil. Mensen geven aan dat ze zich zo bijzonder voelen. Iemand weer helemaal terug brengen naar zichzelf en voelen dat het helemaal goed is, is zo fijn, dat gun je iedereen.

Ben jij benieuwd wat een ademhalingsanalyse voor jou kan betekenen? Of heb je een concreet probleem waar je graag mee aan de slag wilt, neem contact met mij op voor meer info of het maken van een afspraak.


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf veertien in cijfers: